INVESTO INTELLIGENS STRATÉGIÁK

twitter

impresszum

investo avatar.JPG

júl 02

Csak azért is görög saláta....

original-greeck-salat.jpg

 

Talán emlékeznek, volt olyan elemző, aki azt nyilatkozta (2010-ben), hogy még csak azt sem meri leírni, hogy görög salátát ebédelt, nehogy valaki azt félreértse….

Azóta eltelt öt év és nagyjából helyben topogunk.

A héten ismét egy „fontos” mérföldkőhöz érkezett a görög sztori, szavazni fognak. A kormányfő arra bíztatja a görögöket, hogy szavazzanak nemmel egy jobb megállapodás reményében.

És, hogy mi várható?

Én arra fogadok, hogy az igenek száma lesz több.

Szerintem a görögöknek nem érdekük, hogy kiessenek az euró zónából. A mérleg egyik serpenyőjében a politikusok akarata, víziója a másik serpenyőben a napi 60 eurós limit (bankkártyával felvehető limit), és a jelentős elértéktelenedés árnyéka.

Nem érdemes álszentnek lenni, minden bizonnyal az európai vezetők is szeretnék ha a görögök maradnának az euró zónában. Az elmúlt években odacsoportosított temérdek euró így talán nem feleslegesen terhelte a tagállamokat. Fontos geopolitikailag is a terület, nem biztos, hogy szívesen látnának orosz, vagy kínai „megmentő csapatokat”.

Olyan játék ez, mint amikor két autó megy egymással szemben, és az nyer aki később rántja el a kormányt. A görögöknek több a veszítenivalójuk, így Ők valószínűleg nem akarnak csattani….

Ez persze csak személyes vélemény, spekulálás. Az viszont biztos, hogy jelentősen nőt a kockázat, így érdemes megfontoltan cselekedni.

Több érv szól a kivárás mellett, de ilyen feszültebb helyzetben sok spekuláns keze irányul a vételi gomb felé.

 

dax_d.jpg

 

Természetesen a szavazás eredménye, és a jövőben piaci reakciók nem egzakt dolgok, így azok számára akik szeretnének kockáztatni vételi oldalon, de félnek egy esetleges „gap” okozta jelentős veszteségtől, lehet érdekes a következő termék (klikk a képre):

knock-out-produkte.gif

süti beállítások módosítása